VAALA Manamansalon Peuranpolku


Reitti tutustuttaa peuranpyyntiin esittelemällä laajan 75 pyyntikuoppaa käsittävän pyyntikuoppaverkoston. Reitin alkupäässä on esihistoriaa mukaillen rakennettu peuranpyytäjien asutuspaikka "Peuranpyyntikylä", jonka päärakennuksena on turvekammi.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
1. Martinkannan pyyntikuopat >>>
2. Muinaiskirkon kivikautinen asuinpaikka >>>
3. Manamansalon Vanha hautausmaa >>>

Muut nähtävyydet: Tervahauta. Polku kulkee alussa Martinlahden leirintäalueen läpi uimarannalle, jonka lapsille tarkoitetuille leikkipaikoille on otettu ideat Manamansalon kansantarinoista.

Polun pituus: 2,5 km

Opasteet ja polkumerkintä: Pääopasteilla on opastettu reittikartta, polkuopaste, kohdeopaste sekä karttaopaste peuranpyyntikylässä. Kohdeopasteita 2 kpl, jotka kertovat peuranpyyntikuopista ja tervahaudasta. Reitti on merkitty punamullanvärisillä puupaaluilla.

Saavutettavuus: Reitti on tarkoitettu jalan kuljettavaksi, mutta se ei sovellu iikuntarajoitteisille, sillä polku kulkee pehmeillä hiekkakankailla.

Varustus: Polun molemmissa päissä on tauko ja nuotiopaikat. Peuranpyyntikylässä on lisäksi turvekammi, nuotio ja käymälä.

Ajo-ohje: Peurapolulle löytää ajamalla Manamansalon kirkolta noin 2,2 kilometriä koilliseen Paltamon suuntaan. Reitti lähtee Martinlahden kaupan pihasta ja kulkee vanhaa rantatörmää seuraillen hiekkakankaalla.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 7141287, 506078
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 7144277, 3506253

Lisätietoa polusta:
http://www.vaala.fi/sivu/fi/matkailu/retkeily/peuranpolku/
Vaala Manamansalo 01Vaala Manamansalo 02Vaala Manamansalo 03AVaala Manamansalo 04Vaala Manamansalo 06Vaala Manamansalo 05


Lähin osoite: Martinlahdentie 8, 88340 Vaala

 © Museovirasto