TAMMELA Liesjärven kulttuuripolku


Liesjärven kulttuuripolku kulkee Liesjärven kansallispuistossa, jonka luonnontilaisimpia osia eli  arniometsiä on suojeltu jo 1920-luvulta lähtien. Polun varrella voi tutustua poikkeukselliseen kulttuurimaisemaan harvaan asutulla Hämeen järviylängöllä, joka on viljavien maatalousalueiden keskelle jäänyttä karua saloseutua.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
1. Hyypiönmajan kivikautinen asuinpaikka >>>
2. Liesjärven kivikautinen löytöpaikka >>>
3. Korteniemen kivikautinen asuinpaikka >>>

Muut nähtävyydet: Korteniemen perinnetila

Polun pituus: 20 km

Opasteet ja polkumerkintä: Polku on merkitty Metsähallituksen polkumerkeillä ja sen varrella olevat muinaisjäännökset on opastettu informaatiotauluin.

Saavutettavuus: Liesjärven Kansallispuiston reitit lähtevät Pirttilahden, Kopinlahden, Lehdoksen, Sikomäen ja Korteniemen pysäköintialueilta, jonne auton voi paikoittaa.

Ajo-ohje: Korteniemen perinnetilalle ja Kopinlahteen ajettaessa on valtatie 2:lta kääntyvän tien risteyksessä opaste Liesjärven kansallispuistoon. Risteys sijaitsee Helsinki-Pori -valtatien varrella 24 km päässä Karkkilasta ja 22 km päässä Forssasta.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 6734958, 324900
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6737786, 3324999

Lisätietoa polusta:
http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/...
Tammela Liesjyrvi 01ATammela Liesjyrvi 03Tammela Liesjyrvi 02Tammela Liesjyrvi 04Tammela Liesjyrvi 05Tammela Liesjyrvi 06Tammela Liesjyrvi 07


Lähin osoite: Kansallispuistontie 1, 31380 Tammela

 © Museovirasto