SIUNTIO Kirkonkylän kulttuuripolku


Siuntion kirkonkylän kulttuuripolku esittelee kirkonkylän kulttuuriperintökohteita ja valtakunnallisesti arvokasta maisemaa. Polun varrella on eri-ikäisiä ja -luonteisia kulttuuriperintökohteita rakennetusta kulttuuriperinnöstä arkeologisiin muinaisjäännöksiin. Kirkonkylän ja Siuntion historiasta kertoo kotiseutumuseo näyttelyineen, missä on myös pieni arkeologisten löytöjen kokoelma sekä Siuntion maiseman muutoksesta kertova kuvataulusarja. Polulle ja kohteisiin voi tilata myös opastetun kierroksen paikalliselta opasyhdistykseltä.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
1. Skällbergetin rautakautinen tai varhaiskeskiaikainen linnavuori >>>
2. Krejansbergetin pronssikautiset hautaröykkiöt >>>

Muut nähtävyydet: Siuntion Pyhän Pietarin keskiaikainen harmaakivikirkko, Siuntion kotiseutumuseo, Kirkkojoenlaakson kulttuurimaisema.

Polun pituus: 1,7 km

Opasteet ja polkumerkintä: Polku on merkitty puupaaluilla, joissa sini-puna-keltainen tunnusväriraidoitus. Informaatiotaulu kotiseutumuseon pihan reunalla Krejansbergetille vievän polun päässä. Opasviitta ja opastaulu Själdbergetille vievän polun päässä. Informaatiopostilaatikko pienine opastauluineen Själdbergetille nousevien portaiden kaiteessa.

Saavutettavuus: Polku on paikoitellen vaikeakulkuinen, joten sitä ei voi suositella liikuntaesteisille. Skällbergetillä liikuttaessa on valvottava erityisesti pienten lasten liikkumista äkkijyrkkien kalliorinteiden takia. Kulttuuripolulle lähtevä voi jättää auton kotiseutumuseon tai kirkon pysäköintialueelle.

Ajo-ohje: Siuntion kirkonkylä ja kirkko sijaitsevat Siuntio-Lohja -tien (nro 115) varrella. Viitoitus kotiseutumuseolle tieltä nro 15 kirkonkylästä.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 6674424, 344885
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6677227, 3344992

Lisätietoa polusta:
http://www.siuntio.fi/default.asp?kieli=246...
Siuntio Kirkonkyly 01Siuntio Kirkonkyly 02ASiuntio Kirkonkyly 03Siuntio Kirkonkyly 04Siuntio Kirkonkyly 05


Lähin osoite: Pappilantie 21, 02570 Siuntio

 © Museovirasto