SAVITAIPALE Jääkauden jäljet - kivikauden ihminen


Jääkauden jäljet -polku esittelee kivikauden ihmisen jättämiä jälkiä Savitaipaleella. Polku kiertää vanhaa jääkauden muokkaamaa rantalinjaa pitkin. Alueella on nähtävissä komeita muinaisen Suur-Saimaan rantatörmiä ja erityyppisiä kivikautisten asumusten ennallistuksia.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
1. Kammarlahti 1-2, kivikautinen asuinpaikka ja kolme pyyntikuoppaa >>>
2. Rovastinoja, kivikautinen asumuspainanne >>>
3. Rovastinoja E, viisi pyyntikuoppaa >>>

Muut nähtävyydet: Tervahauta, jääkauden terassit, näköalapaikka, kivikauden kodan jäljitelmä laavuna.

Polun pituus: Polkua voi kulkea myös osittain. Valittavana on useita mahdollisia reittivaihtoehtoja, mutta sen kokonaispituus on noin 19 km.

Opasteet ja polkumerkintä: Reitin lähtöpisteessä ja kääntöpaikalla on punainen tolppa. Kilometrin välein on tolppa, joka kertoo kuljetun kilometrimäärän ja reitti on merkitty maastoon oransseilla täplillä. Reitin varrella on yhteensä kolmetoista opastaulua, joista viisi kertoo kivikauden elämästä, yksi tervanpoltosta ja loput jääkaudesta ja sen jättämistä jäljistä maisemaan.

Saavutettavuus: Osassa polkua on pitkospuita ja yhdessä paikassa jyrkkä mäki. Se ei sovellu liikuntarajoitteisille. Polun lähtöpisteessä on pysäköintipaikka.

Varustus: Polun varrella on yksi silta. Näköalapaikalla on penkki. Taukopaikkoja on kaksi, molemmissa on kota, puuvaja ja käymälä.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 6785430, 536105
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6788276, 3536290

Lisätietoa polusta:
http://www.outdoorsfinland.fi/reitti/jaakauden-jaljet/
Savitaipale Jyykauden jyljet 01Savitaipale Jyykauden jyljet 02Savitaipale Jyykauden jyljet 03Savitaipale Jyykauden jyljet 04Savitaipale Jyykauden jyljet 05Savitaipale Jyykauden jyljet 06A


Lähin osoite: Myllylammentie 311, 54800 Savitaipale

 © Museovirasto