SALO Halikko, Rikalan muinaispolku


Rikalan polku kertoo alueen rautakautisesta asutuksesta ja elämästä. Keskeisinä teemoina polun varrella ovat myös rautakautiseen hautaamiseen liittyvä kulttuuri sekä kaupankäynti.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
1. Tuominen, rautakautinen ruumiskalmisto >>>
2. Rikalanmäki >>>
3. Rautakautinen polttokenttäkalmisto

Muut nähtävyydet: Rikalanmäen nuoremmasta asutuksesta 1800-1900-luvulla kertovat rakennusten kiviperustat ja kellarikuopanteet. Polun varrella on muinaisjäännösten ohessa mahdollisuus tutustua myös kulttuurikasvillisuuteen.

Polun pituus: 2,5 km

Opasteet ja polkumerkintä: Polku on merkitty Hannunvaakuna-merkityin puupaaluin ja sen varrella on useita informaatiotauluja.

Saavutettavuus: Polku lähtee Rikalanmäen parkkipaikalta, jossa ensimmäinen informaatiotaulu kertoo muinaispolkureitin. Reitti nousee ylös kylämäelle, jossa se jatkuu käveltävänä polkuna, joka kiertelee mäen alueella vaihtelevassa maastossa. Parkkipaikalta polku lähtee myös Linnamäelle.

Ajo-ohje: Valtatie 10:ltä käännytään Rikalaan muinaispolkukyltin kohdalta ja ajetaan hiekkatietä pitkin merkitylle P-paikalle, jossa ensimmäinen informaatiotaulu sijaitsee. Varsinaisesti polku alkaa mäeltä.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN); 6701701, 283150
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6704515, 3283231

Lisätietoa polusta:
http://www.salo.fi/ymparistojaluonto/luontojaretkeily/...
Salo Halikko Rikala 02Salo Halikko Rikala 03Salo Halikko Rikala 04Salo Halikko Rikala 05


Lähin osoite: Rikalantie 52, 24800 Salo © Museovirasto