RAASEPORI Karjaa, Lepinjärven kulttuuripolku


Lepinjärven kulttuuripolku kulkee Lepinjärven pohjois- ja luoteispuolella ja sen varrella on useita muinaisjäännös- ja luontokohteita. Polulla voi tutustua rautakautisen ihmistoiminnan merkkeihin, jotka ovat säilyneet maisemassa peltojen reunoilla olevilla kumpareilla. Näillä alueilla on myös myöhemmän ihmisasutuksen jäänteitä. Lepinjärven lintutorneista pääsee katsomaan erityisesti keväisin joutsenia ja muita muuttavia lintulajeja. Polun ympäristössä vaihtelevat eri luontotyypit kuten rantalehto, kalliometsät, viljelysaukeat, niityt ja kedot.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
1. Brobackan rautakautinen muinaisjäännösryhmä >>>
2. Stora Näsetin rautakautinen polttokenttäkalmisto >>>
3. Lilla Näsetin rautakautinen muinaisjäännösryhmä >>>
4. Själdbergetin rautakautinen kivirakenne >>>

Muut nähtävyydet: Vanha torpan paikka pihapiireineen, Brobackan keto (maakunnallisesti arvokas perinnemaisema), Lepinjärvi (Uudenmaan arvokkaimpia lintujärviä).

Polun pituus: n. 2,3 km

Opasteet ja polkumerkintä: Yleisopastaulut ABC-aseman sisääntulohallissa, polkuviitat Lepinjärven rannassa, pienet informaatiotaulut (5 kpl) muinaisjäännöskohteissa polun varrella, kaksi opastaulua ja informaatiopostilaatikko palautevihkoineen Brobackan mäelle vievän polun varressa, linnustosta kertova taulu lintutornille vievän polun päässä.

Saavutettavuus: Pitkähkö kulkumatka, paikoin vain kapeita pitkospuita ja ylityssiltoja, ei sovellu liikuntaesteisille.

Varusteet: Matkan varrella on kaksi lintutornia.

Ajo-ohje: Kohde sijaitsee Hanko-Helsinki -tien (n:o 53) varrella. Kävelypolku kohteelle lähtee Karjaan Shell ja AB -huoltoasemien länsipuolelta pellon laidasta etelään kohti Lepinjärveä. Polku risteää Lepinjärven rannassa itään opasviittojen mukaisille nähtävyyskohteille.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 6662065, 313340
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6664863, 3313434

Lisätietoa polusta:
http://www.visitraseborg.com/fi/tietoa/nahtavyydet/...
Raasepori Karjaa Lepinjyrvi 01Raasepori Karjaa Lepinjyrvi 02Raasepori Karjaa Lepinjyrvi 03Raasepori Karjaa Lepinjyrvi 04Raasepori Karjaa Lepinjyrvi 05A


Lähin osoite: Hangontie 3001, 10320 Raasepori

 © Museovirasto