LIETO Vanhalinnan arkeologiapolku


Liedon Vanhalinnan aluetta on tutkittu useaan otteeseen vuodesta 1886 alkaen. 1990-luvulla tutkimukset ulottuivat linnavuoren juurelle ja viereiselle Aittamäelle, ja 2000-luvulla tutkittiin linnavuoren kaakkoisrinnettä. Vanhalinnan arkeologiapolku antaa tietoa arkeologiasta, kaivauksista, inventoinnista ja muinaisjäännösten hoidosta.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
1. Liedon Vanhalinnan rautakautinen mäkilinna >>>
2. Aittamäen rautakautinen kalmistoalue >>>

Muut nähtävyydet: Vanhalinnan museo, Historiapolku, Ystävänpolku, joka on osa Suomen sydän-reittiä Turusta Vanhalinnaan, Hämeen härkätie.

Polun pituus: 1,5 km

Opasteet ja polkumerkintä: Polku on merkitty maastoon linnavuorelle johtavan polun alussa olevan portin silhuetin muotoisilla merkeillä.

Saavutettavuus: Polku alkaa Vanhalinnan kartanomuseon pihalta Aittamäen länsilaidalta, jossa on polun pääopaste. Sen jälkeen se kiertää Aittamäen kalmiston ja jatkuu linnavuoren juurelle. Linnavuoren se kiertää kokonaan ja päätyy lopulta linnavuoren laelle. Vaikeakulkuiset kohdat ovat Aurajoen rannassa linnavuoren pohjoispuolella. Linnavuoren laelle kulkee portaat. Polkua ei voi suositella liikuntaesteisille. Museon pihassa on pysäköintialue.

Varustus: Polun lähtöpaikassa Vanhalinnan kartanon pihapiirissä on penkkejä ja yleisökäymälä, joka on auki museon aukioloaikoina.

Ajo-ohje: Ajetaan valtatietä 9 Turusta Lietoon päin. Ohikulkutien risteyksen jälkeen valitaan ensimmäinen risteys vasemmalle. Tästä eteenpäin opasteet johdattavat perille.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 6714560, 246183
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6717380, 3246250

Lisätietoa polusta:
http://vanhalinna.utu.fi/arkeologia/flash.htm
Lieto Vanhalinna 01Lieto Vanhalinna 02ALieto Vanhalinna 03Lieto Vanhalinna 04Lieto Vanhalinna 05Lieto Vanhalinna 06Lieto Vanhalinna 07


Lähin osoite: Vanha Härkätie 111, 21410 Lieto

 © Museovirasto