LAHTI Porvoonjoen kulttuuripolku


Polku kulkee maisemassa, jossa on yksi Suomen vanhimmista tunnetuista kivikautisista asuinpaikoista.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
Ristolan kivikautinen asuinpaikka-alue >>>

Muut nähtävyydet: Polku seuraa Porvoonjoen rantoja ja melontareittiä. Alueella on perinnebiotooppi, jolla lehto- ja ketokasvillisuutta. Osa alueesta on lammaslaitumena.

Polun pituus: 4,5 km

Opasteet ja polkumerkintä: Ristolassa on kolme opastaulua, joista yksi on kvartsilouhoksen vieressä, toinen Porvoonjoen varrella kävelysillan kupeessa ja kolmas tien varrella, joka vie Ristolan laitumelle.

Saavutettavuus: Autot voi pysäköidä kohteen läheisyyteen. Alueella on polkuverkosto, joka on osaksi lammaslaitumen sisällä. Laitumen aitaus on ylitettävä siihen tarkoitettuja portaita pitkin. Polku ei kaikilta osin sovi liikuntarajoitteisille eikä esim. lastenvaunujen kanssa liikkuville. Helppokulkuisempi reitti on Jokimaan ravikeskukselta päin tultaessa, jolloin Porvoonjoen voi ylittää kävelysiltaa pitkin.

Varustus: Ristola on osa melontareittiä ja yksi reitin laitureista mahdollistaa saapumisen paikalle myös Porvoonjokea pitkin.

Ajo-ohje: Renkomäeltä ajetaan noin 3 km Uutta Orimattilantietä Salpakankaalle päin, kohde sijaitsee tien vasemmalla puolella ennen ravikeskusta.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 6756804, 424591
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6759640, 3424730

Lisätietoa polusta:
http://www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/tutkimus-ja-...
Lahti Porvoonjoki 01Lahti Porvoonjoki 02Lahti Porvoonjoki 03ALahti Porvoonjoki 04Lahti Porvoonjoki 05Lahti Porvoonjoki 06


Lähin osoite: Uusi Orimattilantie 10, 15700 Lahti

 © Museovirasto