ILOMANTSI Möhkö, Lemmenpolku


Lemmenpolku tehtiin 1870-luvulla ruukinhoitajan rouva Amanda Hallbergin päiväkävelypromenadiksi. Yli sata vuotta vanhalle polulle lähdetään ruukinkartanon pihasta ja sitä pitkin kierretään ruukkialueella. Polulla voi tutustua ruukkiin ja sen elämään sekä alueella näkyviin savottarakenteisiin.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
1. Ruukinaikainen kuonakasa
2. Ruukin masuunin rauniot

Muut nähtävyydet: Ruukinkartano, voimakanava, uittolaavu, savottalaisten palstamökki, ortodoksinen matkamiesten puinen risti, Lotinankosken silta, herrasväen uimahuone Ryöppy, 1860-luvulla istutettu kuusikuja, vanha paja.

Polun pituus: n. 1 km

Opasteet ja polkumerkintä: Polkua ei ole varsinaisesti merkitty maastoon, mutta sen varrella on yleiset suuntaviitat siitä mistä suunnasta mikin kohde löytyy.

Saavutettavuus: Polku sopii myös jonkin verran liikuntarajoitteisille. Polku on melko leveä ja sitä on paikoitellen tasoitettu hiekalla, lisäksi sen varrelle on rakennettu kulkua helpottamaan pitkospuita.

Varusteet: Polun varrella on leveitä siltoja, joissa on kaiteet. Kanavan varrella on pystypuusta halkaistuja penkkejä. Polun läheisyydessä on laavu, jossa on nuotiopaikka.

Ajo-ohje: Sijaitsee Möhkön ruukilla.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 6953005, 719839
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6955918, 3720099

Lisätietoa polusta:
http://www.mohkonruukki.fi/fi/
Ilomantsi Möhkö Lemmenpolku 01A


Lähin osoite: Möhköntie 209, 82980 Möhkö

 © Museovirasto