EURAJOKI Kaunissaaren luonto- ja kulttuuripolku


Kaunissaaren luonto- ja kulttuuripolku esittelee Eurajoen Kaunissaaren sittemmin hävinnyttä sahayhdyskuntaa. Polku kiertää A. Ahlströmin vuosina 1874-1923 toimineen höyrysahan ja sen ympärille muodostuneen asuinalueen jäänteiden ympärillä. Alueen muinaisjäännökset edustavat suhteellisen nuorta kerrostumaa Suomen arkeologisessa kulttuuriperinnössä. Kaunissaaressa on mahdollisuus uintiin ja istuskeluun nuotiopaikalla, se sopii hyvin koko päivän retkikohteeksi.

Polun varrella sijaitsevat muinaisjäännökset:
Kaunissaaren sahayhdyskunnan jäänteitä ja jälkiä: rakennusten perustuksia ja kivijalkoja, kalliohakkauksia, saha- ja satamatoiminnan jäänteitä.

Muut nähtävyydet: Kaunissaari kuuluu eteläisen Satakunnan arvokkaimpien luontokohteiden joukkoon. Polun varrella voi tutustua useisiin luontotyyppeihin, kasveihin ja eläimiin.

Polun pituus: 1,4 km

Opasteet ja polkumerkintä: Kaunissaaressa polut muodostavat verkoston, jossa eri polut on merkitty maastoon punaisilla, sinisillä ja keltaisilla maalimerkeillä. Polkujen risteyksiin on pystytetty viittoja, jotka auttavat suunnistamaan ja kertovat eri alueiden käytöstä sahateollisuuden aikana.

Varusteet: Saaressa on retkeilijöitä varten kaksi laavua, neljä nuotiopaikkaa, katos ja neljä käymälää.

Sijaintikoordinaatit:
EUREF-FIN (ETRS-TM35FIN): 6800677, 205611
KKJ yhtenäiskoordinaatisto: 6803532, 3205662

Lisätietoa polusta:
http://www.rauma.fi/ymparisto/kaunisret.htm
Eurajoki Kaunissaari 01Eurajoki Kaunissaari 02Eurajoki Kaunissaari 03Eurajoki Kaunissaari 04AEurajoki Kaunissaari 05


Lähin osoite: Rummintie 48, 27150 Eurajoki

 © Museovirasto